Plăcintă învârtită cu carne
PrinteazaPlăcintă învârtită cu carne din: drojdie, faina, zahar, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei gras, masline, oregano, boia, carne tocata, piper, mozzarella.
- 1/2 cub drojdie
- 400 g faina
- 1 lingurita zahar
- sare
- 6 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 50 g masline negre (fara samburi)
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita boia
- 400 g carne tocata
- piper
- 150 g mozzarella
Mod de preparare:
Se zdrobeşte drojdia şi se dizolvă în 3 linguri de apă călduţă. Se frământă un aluat din drojdie, făină, zahăr, 1 linguriţă de sare, 4 linguri de ulei şi oca 180 ml apă călduţă.
Se acoperă şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră. Se pregătesc legumele. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul gras.
Se toacă grosier măslinele şi se amestecă împreună cu carnea tocată, ceapa, usturoiul, oregano, boia şi cuburi de ardei gras.
Se condimentează. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se frământă încă o dată aluatul şi se împarte în 4 porţii, din care se întinde câte o foaie dreptunghiulară (20 x 15 cm).
Se ung foile cu amestecul de carne şi se presară cuburi de mozzarella.
Se rulează pe latura lungă şi se taie fiecare rulou în două, pe lung. Se împletesc cozi din câte 4 astfel de fire şi se presează bine capetele.
Se aşază pe o tavă şi se ung cu 2 linguri de ulei; se coc la cuptor cca 25 min.
Plăcintă învârtită cu carne
Pofta buna!