Placinta (invartita) clasica
PrinteazaPlacinta (invartita) clasica din: oua, ulei, faina, lamaie, sare.
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 150 ml apă
- 2 linguri ulei
- coaja rasă de la o lămâie
- făină
Mod de preparare:
Se bat 4 ouă cu 1 praf de sare, se adaugă 150 ml apă, 2 linguri ulei, coaja rasă de la o lămâie şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat vârtos.
Se frământă câteva minute şi se împarte în 10. Se întinde o foaie din prima bucată. Se unge cu ulei sau untură.
Foaia se împătureşte şi se întinde cu sucitorul în forma rotundă, apoi se unge iarăşi, se împătureşte, se întinde şi tot aşa de 3-4 ori.
Se încinge ulei suficient într-un vas de tuci – sau wok – se pune învârtită, se coace la foc domol, se scoate pe o hârtie absorbantă şi apoi se presară cu zahăr tos.
Pofta buna!