Plăcintă irlandeză cu carne
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta irlandeza cu: carne de vita, unt, faina, apa, oua, ceapa, morcov, ardei gras, sare, piper.
- 250g unt
- 500g faina
- 120ml apa rece
Ingrediente umplutura:
- 450g carne tocată de vită
- 2 ouă
- 1 ou bătut
- 1ceapă mare, tocată mărunt
- 1morcov tocat
- 2-3 ardei graşi tocaţi mărunt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune făina in mixer, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se mixează până se încorporează untul în făină şi se obţine o compoziţie asemănătoare pesmetului. Se adaugă apa şi se mixează până când se obţine un aluat omogen.
Se pune carnea intr-un bol şi se adaugă cele 2 ouă şi legumele mărunţite. Se condimentează cu sare şi piper si se amestecă.Se presară făină pe planşetă şi se pune aluatul.
Se frământă uşor până ce devine foarte elastic. Când este gata, se dă la frigider pentru 20 de minute. Apoi se taie 1/3 din aluat şi se dă deoparte.
Restul aluatului se întinde cât mai subţire şi se taie, cu o farfurioară, în discuri de 5cm diametru, discuri care se aşaza intr-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde şi aluatul decupează şi din el în discuri mai mici, cât diametrul unui pahar.
Pe discurile din tavă se pune câte o lingură de umplutură. Se acoperă carnea cu discurile mai mici. Se rulează marginile discurilor de jos, în aşa fel încât să nu poată ieşi umplutura în timpul coacerii.
Se crestează plăcinţelele şi se ung cu ou bătut. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180C. Se coace aproximativ 60 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta irlandeza