Placinta Jamaicana
PrinteazaAceasta placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara.
Asemanatoare ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America de Sud, aceasta placinta este mai grea, avand o umplutura mai consistenta.
In mod traditional, placinta jamaicana se facea cu carne de vita tocata si condimentata, asezonata cu praf de curry si curcuma si continea si ardei iuti tocati marunt. Este o mancare foarte iute, fiind nu doar satioasa, ci si foarte placuta la gust.
Nici nu este de mirare, pentru ca, avand o reteta atat de simpla, in ultimii ani s-au creat o multime de variante de placinta jamaicana, inclusiv cea cu pui, cu fructe de mare, in special creveti sau homari, precum si o versiune vegetariana, care se umple cu cartofi si branza sau cu diferite amestecuri de legume.
In Jamaica si in celelalte insule din Caraibe, aceasta placinta este cea mai populara mancare de consumat pe strada, intrecand cu mult hamburgerii si pizza, in ciuda puternicei influente americane.
Placinta Jamaicana
Pofta buna!