Risotto cu Brânză Roquefort și Pere – Această rețetă combină cremozitatea risotto-ului cu gustul distinct al brânzei Roquefort și dulceața perei, oferind o experiență culinară unică și rafinată. Este ușor de preparat și plin de arome complexe care îți vor încânta papilele gustative. Brânza Roquefort este cunoscută ca “regele brânzeturilor” și este una dintre cele […]
Placinta cu jambon
PrinteazaPlacinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper.
Ingrediente:
- 750 g făină
- 350 ml ulei
- 1 pahar sifon
- 20 g drojdie
- 1 lingură unt
- sare
Pentru umplutură:
- 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui
- 300 g jambon sau ceafă afumată
- 5-6 ficăţei de pasăre
- 1 ou
- 50 ml ulei
- făină
- piper
Mod de preparare:
Placinta cu jambon: Frămânţi un aluat din 500 g făină, 175 ml ulei, sifon, drojdie şi puţină sare. Introduci aluatul în frigider. Mixezi făina şi uleiul rămase, până când compoziţia se îngroaşă.
Intinzi aluatul în foaie subţire, de 2-3 mm, o ungi cu amestecul cu ulei, o rulezi strâns şi împărţi ruloul în 2 părţi, una mai mare pentru baza tăvii şi una mai mică pentru deasupra.
Păstrezi aluatul în frigider până pregăteşti umplutura. Dezosezi carnea, o presari cu sare şi piper, o treci prin făină şi o rumeneşti în puţin ulei.
Toci ficăţeii şi jambonul, adaugi oul, amesteci, potriveşti de sare şi piper şi omogenizezi.
Intinzi bucata mai mare de aluat în foaie care acoperă baza şi pereţii tăvii de 25×35 cm, în prealabil unsă cu unt. Inţepi aluatul cu furculiţa şi aşezi bucăţile de carne.
Umpli cu tocătură golurile. Acoperi cu a doua foaie şi lipeşti marginile presâridu-le.
Coci la foc mediu, 40 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Pofta buna!
Risotto cu Brânză Roquefort și Pere