Placinta la tigaie cu peste

Printeaza

Placinta la tigaie cu peste din: faina, ou, ulei, sare, cod, unt, lapte, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Placinta la tigaie cu peste

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 60 ml ulei
  • 60 ml apă
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 500 g cod decongelat
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte
  • o ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pune făina într-un vas şi se face un gol în mijloc.

Se bate oul cu sarea şi se toarnă în golul din făină. Se pun apoi uleiul şi apa. Se amestecă bine, iar aluatul rezultat se lasă o oră la frigider.

Intre timp, se face umplutura, pentru care se topeşte untul, se pun făina şi ceapa tocată, se amestecă, se toarnă laptele, se desface bine cu lingura amestecând cu făina şi se adaugă peştele. Se lasă un clocot pe foc.

Se trage deoparte şi se potriveşte apoi de sare şi piper.

Aluatul se lucrează, se împarte în două şi se întind două foi. Una se aşază în forma de copt, se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie şi se înţeapă cu o furculiţă.

Se coace 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.