Placinta la tigaie

Printeaza

Placinta la tigaie din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, ulei, telemea, ceapa.

Ingrediente:Placinta la tigaie

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 100 g unt topit
  • 350 ml lapte
  • o linguriţă rasă sare
  • un gălbenuş
  • ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură: 

  • 300 g telemea
  • o legătură ceapă verde

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă cu zahărul să devină lichidă, se toarnă 100 ml lapte călduţ şi 130 g făină, se amestecă, apoi se lasă 15 minute să se activeze.

Se toarnă maiaua într-un vas mare, se adaugă untul topit, gălbenuşul, sarea, restul laptelui cald, se amestecă $i se pune făină, treptat. Când aluatul a devenit omogen şi moale, se lasă deoparte la crescut pentru 45 de minute.

Intre timp, se mărunţeşte brânza şi se toacă ceapa verde.

Aluatul se lucrează pentru a-i scoate aerul, se împarte în opt şi se întind apoi opt foi mici.

Se repartizează brânza şi ceapa pe fiecare foaie, se împătureşte şi se prăjeşte în tigaia cu ulei bine încins. Se scoate pe hârtie absorbantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.