Placinta cu lamaie, rom si mac
PrinteazaPlacinta cu lamaie, rom si mac din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, iaurt, lapte, zahar, gris, mac, unt, rom, sare, scortisoara, coaja de lamaie, oua si zahar pudra.
- 400-500 g faina
- 3 oua
- 180 g zahar
- 100 g unt
- 1 praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 4 linguri iaurt
pentru umplutura:
- 350 ml lapte
- 100 g zahar
- 40 g gris
- 200 g mac macinat
- 50 g unt
- 2 linguri rom
- sare
- scortisoara
- coaja de lamaie
- 2 oua
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Cerni făina şi o amesteci cu prafui de copt, zahărul, inclusiv cel vanilat. Adaugi untul tăiat bucăţi, ouăle bătute separat, iaurtul şi frămânţi un aluat potrivit de tare, îl acoperi şi-l laşi să se odihnească 20 de minute.
Pui laptele pe foc cu zahărul, adaugi grisul şl amesteci, apoi laşi să se odihnească, acoperit, 10 minute.
Pui macul măcinat, untul, gălbenuşurile şi sarea, omogenizezi, iar apoi pui rom, scorţişoară şi coajă de lămâie, după gust.
Incorporezi albuşurile bătute spumă tare. Imparţi aluatul jumătate şi întinzi două foi cât tava.
Aşezi în tava unsă şl tapetată o foaie, pui compoziţia de mac şi acoperi cu a doua foaie, pe care o înţepi cu o furculiţă din loc în loc.
Ungi cu ou bătut şl coci la 180° C. O laşi să se răcească, o tai dreptunghiuri şi o presari cu zahăr pudră.
Placinta cu lamaie, rom si mac
Pofta buna!