Plăcintă cu lămâie
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala.
- 200 g unt
- 70 g zahar
- 240 g faina
- 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie
pentru crema:
- 60 g faina
- 1 lamaie
- 2 portocale
- 4 oua
- 220 g zahar
- 3 lingurite cu coaja de portocala
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă făina cu zahărul şi coaja rasă de lămâie. Adaugă untul şi frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat omogen. Intinde aluatul şi aşază-l într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt.
Din loc în loc, înţeapă cu furculiţa şi coace la cuptor, la foc moderat, 15 minute.Mixează ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Toarnă sucul de la cele două portocale şi de la lămâie. încorporează făina, coaja de portocală şi toarnă crema peste blat copt.
Lasă la cuptor cel puţin 15-20 de minute, iar după ce s-a răcit, presară zahăr pudră din belşug.
Plăcintă cu lămâie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu lamaie