Placinta cu legume si branza de capra
PrinteazaPlacinta cu legume si branza de capra din: faina, iaurt, ulei, praf de copt, sare, dovlecei, spanac, rosii uscate, branza de capra, oua, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 300 g iaurt
- 10 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 2 dovlecei
- 1 mână frunze de spanac, bine spălate
- 1 iaurt mic
- 4-5 roşii uscate în ulei
- 200 g brânză de capră
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare Placinta cu legume si branza de capra:
Speli dovleceii, îi usuci şi îi tai rondele, apoi le aşezi pe o hârtie absorbantă.
Amesteci brânza rasă, iaurtul, roşiile, frunzele de spanac uscate bine, ouăle bătute, potriveşti, dacă e cazul, de sare şi piper.
Combini iaurtul cu uleiul şi cu sarea, apoi adaugi, în ploaie, făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi un aluat elastic.
Intinzi aluatul, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată, adaugi umplutura, pui din loc în loc rondelele de dovlecei şi îndoi uşor aluatul peste ingrediente.
Dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte plăcinta.
Pofta buna!