Placinta cu legume si busuioc

Printeaza

Placinta cu legume si busuioc din: aluat de placinta, ceapa, rosii, usturoi, ciuperci, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ardei copti, dovlecei, cascaval, busuioc si cimbru.

 

Ingrediente:

  • 500 g alut de placinta
  • 2 cepe
  • 6 rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 g ciuperci
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 ardei copti
  • 1-2 dovlecei
  • 150 g cascaval
  • busuioc verde si uscat
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Aluatul se scoate cu aproximativ o oră de la rece şi se lasă să se în­călzească la temperatura camerei.

Intre timp, se pregăteşte umplutura. Se curăţă dovleceii şi ciupercile, se spală, se scurg bine de apă şi se taie mărunt.

Ceapa şi usturoiul se dau pe râzătoare şi se călesc în uleiul de măsline ameste­cat cu cel de floarea-soarelui.

După ce s-au înăbuşit bine ceapa şi usturoiul, se adaugă le­gumele tocate mărunt. Se lasă să scadă, se condimentează cu sare şi piper, după gust şi, la sfârşit, se adaugă roşiile tăiate rondele.

Se întinde aluatul cu sucitorul şi se aranjează în tava tapetată cu hârtie pentru copt.

Se toarnă compoziţia de legume şi se presa­ră caşcavalul ras.

Se bagă în cuptor şi, după ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu busuioc proaspăt.

 

Placinta cu legume si busuioc

Placinta_cu_legume_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.