Plăcintă cu legume si carne
PrinteazaPlăcintă cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte, unt si nucsoara.
Ingrediente:
- 1,2 kg cartofi
- sare
- legume pentru supa (ceapa verde, telina, pastarnac, morcov)
- 1 cepe
- 2 catei de usturoi
- 750 g amestec de carne tocata
- 2 linguri ulei
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita pasta de rosii
- 250 ml supa
- 300 ml lapte
- 1 lingura unt
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i 20 min. în apă cu sare. Tăiaţi mărunt legumele pentru supă, ceapa şi usturoiul.
Prăjiţi carnea tocată în ulei, apoi condimentaţi-o. Adăugaţi ceapa, usturoiul, legumele pentru supă şi pasta de roşii, supa şi fierbeţi totul 10 min.
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Scurgeţi cartofii şi pasaţi-i. Adăugaţi laptele cald, untul, sarea, piperul şi nucşoara.
Aşezaţi carnea tocată, apoi piureul într-o formă termorezistentă pe care daţi-o la cuptor pentru 20 min.
Plăcintă cu legume si carne
Poftă bună!
Cum arata placinta asta 🙂 vreau si eu o portie
Vreau si eu 🙂