Plăcintă cu legume si carne

Printeaza

Plăcintă cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte, unt si nucsoara.

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi
  • sare
  • legume pentru supa (ceapa verde, telina, pastarnac, morcov)
  • 1 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 750 g amestec de carne tocata
  • 2 linguri ulei
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 250 ml supa
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • nucsoara rasa

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i 20 min. în apă cu sare. Tăiaţi mărunt legumele pentru supă, ceapa şi usturoiul.

Prăjiţi carnea tocată în ulei, apoi condimentaţi-o. Adăugaţi ceapa, usturoiul, legumele pentru supă şi pasta de ro­şii, supa şi fierbeţi totul 10 min.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Scurgeţi cartofii şi pasaţi-i. Adăugaţi laptele cald, untul, sarea, piperul şi nucşoara.

Aşezaţi carnea tocată, apoi piureul într-o formă termorezistentă pe care daţi-o la cuptor pentru 20 min.

 

Plăcintă cu legume si carne

Placinta_cu_legume_si_carne

 

Poftă bună!

 

 

 

2 comentarii

  1. Cum arata placinta asta 🙂 vreau si eu o portie

  2. Vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.