Placinta de legume si crusta de cartofi dulci
PrinteazaPlacinta de legume si crusta de cartofi dulci din: cartofi dulci, ceapa, morcovi, ghimbir, usturoi, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, pasta de rosii, linte rosie, coriandru, iaurt, broccoli.
Ingrediente:
- 650g de cartofi dulci
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 15g de ghimbir
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 1 lingură pudră de curry
- 1 cub pentru supă de legume
- 2 linguri pastă de roşii
- 85g de linte roşie
- 1 mână de coriandru, tocat
- 1 lingură de iaurt
- broccoli, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe apă într-o oală mare. Curăţă de coajă şi taie cartofii dulci în cubuleţe, apoi pune-i în oală şi lasă-i să fiarbă 15 minute sau până când devin fragezi. Pune din nou un ibric cu apă la fiert.
Intre timp, taie în două ceapa, apoi feliaz-o subţire, taie morcovii în două pe lungime şi feliază-i, rade fin ghimbirul şi usturoiul.
Incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa şi morcovii timp de 2 minute, apoi adaugă usturoiul şi ghimbirul şi găteşte totul, amestecând, 1 minut.
Adaugă pudra de curry, amestecă, apoi adaugă 750ml de apă fiartă împreună cu cubul de supă, pasta de roşii şi lintea.
Acoperă cratiţa şi fierbe mâncarea 20 de minute, până când legumele devin fragede, iar lichidul a fost absorbit, încorporează coriandrul.
Când cartofii dulci s-au fiert, scurge-i şi zdrobeşte-i împreună cu iaurtul, sare şi piper.
Transferă mâncarea cu linte într-un vas mare sau în două individuale, mai mici, şi întinde deasupra piureul de cartofi dulci cu iaurt.
Pune mâncarea sub grill pentru a se rumeni uşor; apoi serveşte cu broccoli.
Placinta de legume si crusta de cartofi dulci
Pofta buna!