Placinta de ton cu legume din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 foi de aluat de patiserie ou batut 4 linguri ulei de masline 175gr ton 2 cepe, feliate 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat 2 catei usturoi, zdrobit 3 linguri capere […]
Placinta cu legume si oregano
PrinteazaPlacinta cu legume si oregano din: faina, drojdie, sare, apa, dovlecel, broccoli, ciuperci, ceapa, rosie, ardei, masline, ulei, oregano, sare, piper.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 700 g făină
- 1 plic drojdie
- un praf de sare
- apă călduţă
Pentru umplutură:
- 400 g dovlecel
- 300 g broccoli
- 200 g ciuperci din conservă
- 1 ceapă mare
- 1 roşie
- 1 ardei roşu
- 50 g măsline negre
- ulei
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din făină, drojdia dizolvată în apă călduţă şi sare, frămânţi un aluat potrivit de moale şi îl laşi să crească 30-40 de minute.
Pentru umplutura, cureţi legumele, le speli, iar bucheţelele de broccoli le pui la fiert în apă cu sare, dar nu le fierbi foarte tare.
Ceapa o toci mărunt şi o căleşti 3-4 minute în ulei. Adaugi dovlecelul tăiat bucăţi mici, dai focul la mic şi laşi să se înăbuşe 4-5 minute.
La final pui ciupercile clătite şi bucheţelele de broccoli tăiate şi ele mărunt.
Mai laşi 2-3 minute pe foc, asezonezi cu sare şi piper şi dai deoparte la răcit. întinzi o foaie de mărimea unei tăvi mari, cu grosimea de 1 cm.
O aşezi pe hârtie de copt, iar deasupra întinzi uniform amestecul de legume.
La final pui măslinele şi roşiile sau ardeiul tăiate subţire şi presari puţin oregano.
Coci plăcinta la foc potrivit, timp de 35-45 de minute, până e rumenită dedesubt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta de ton cu legume
Pofta buna!