Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]
Placinta cu legume si parmezan
PrinteazaPlacinta cu legume si parmezan din: ardei, porumb, ceapa, dovlecel, sos de rosii, parmezan, ulei, sare, piper.
- 200 g aluat congelat
- 2 ardei graşi de culori diferite
- 2 linguri boabe de porumb
- 2 legături ceapă verde
- un dovlecel
- 2 linguri sos de roşii
- puţin parmezan
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se călesc ceapa tocată şi dovlecelul tăiat cuburi mici. Se presară cu sare, piper şi se lasă 5 minute pe foc.
Aluatul se desface din pachet şi se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se unge aluatul cu sos de roşii, lăsând o bandă de 3-4 cm de jur-împrejur. Se pun dovleceii cu ceapa.
Se adaugă porumbul trecut sub un jet de apă şi bine scurs, ardeii tăiaţi cuburi mici.
Se întorc marginile lăsate libere peste legume, se presară parmezanul şi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Placinta cu legume si parmezan
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu carne de miel si branza cheddar
Placinta cu carne de miel si branza cheddar din: carne de miel, ulei, ceapa, morcovi, pasta de rosii, sos worcestershire, supa de miel, mazare, cartofi, praz, unt, lapte, cheddar. Timp de preparare: 20 minute, timp de gatire: 50 de minute, 4 portii. Ingrediente: 400 gr carne de miel, gatita si maruntita 1 lingura ulei 1 […]
Placinta cu carne de pui din: carne de pui, supa de ceapa, morcovi, telina, faina, apa, aluat. Ingrediente: 1.3 kg carne de pui 250 ml supa de ceapa 1 legatura morcovi 2-3 tije telina Faina, dupa necesitate Apa, dupa necesitate 400 gr aluat Mod de preparare: Fierbeti carnea impreuna cu morovii si telina […]
Pofta buna!