Placinta cu legume si peste

Printeaza

Placinta cu legume si peste din: praz, porumb, mazare, peste, capere, sare, piper, lapte, faina, cartofi.

Ingrediente: Placinta_cu_legume_si_peste

  • 1 praz mic curăţat şi tăiat în felii subţiri
  • 125 g amestec de porumb şi mazăre
  • 300 g peşte (amestec de somon, cod) curăţat de oase
  • 1 lingură cu capere
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură cu făină
  • 500gr cartofi, taiati cuburi

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în apă timp de 15 minute. Intre timp, preîncălzeşte cuptorul la 200°C.

Pune puţin unt şi prazul într-un castron pe care îl introduci în cuptorul cu microunde, timp de 2 minute.

Adaugă porumbul, mazărea, peştele, capere şi asezonează. Amestecă foarte bine şi toarnă tot amestecul într-o tavă.

Pune laptele într-un castron, amestecă repede cu făina şi adaugă restul de unt.

Incălzeşte compoziţia amestecând mereu, astfel încât să se formeze un sos gros. Toarnă sosul peste peşte şi amestecă.

Zdrobeşte cartofii, adaugă puţin lapte şi unt şi amestecă. Aşază piureul peste peşte.

Coace plăcinta în cuptor timp de 15-20 de minute, până când sosul începe să iasă afară pe margini.

Las-o să se rumenească puţin deasupra, dacă îţi place.

Placinta cu legume si peste

Placinta_cu_legume_si_peste

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu peste

Placinta la tigaie cu peste

Placinta la tigaie cu peste din: faina, ou, ulei, sare, cod, unt, lapte, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină un ou 60 ml ulei 60 ml apă un praf sare Pentru umplutură: 500 g cod decongelat 50 g făină 50 g unt 300 ml lapte o ceapă sare piper   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Mi-ai facut pofta de o astfel de placinta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.