Placinta cu legume si pui
PrinteazaPlacinta cu legume si pui din: unt topit, praz, pancetta, smantana, amidon, mustar, patrnjel, pui, morcovi, cartofi, foi de placinta, sare, piper.
- 75 g unt topit
- 2 fire de praz mari, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi pe lungime
- 150 g cuburi de pancetta
- 600 ml smântână
- 3 linguri amidon
- 2 linguri cu muştar
- 30 g pătrunjel proaspăt tocat
- 250 g carne de pui fiartă tăiată în bucăţi
- 100 g morcovi fierţi tăiaţi în bucăţi
- 250 g cartofi fierţi tăiaţi în bucăţi
- 270 g foi de plăcintă decongelate
- sare şi piper
Mod de preparare:
Incălzeşte o lingură de unt într-o tigaie mare, adaugă prazul, asezonează bine, acoperă şi fierbe încet, timp de 8 minute, până se înmoaie prazul. Adaugă pancetta şi găteşte pentru încă 3 minute.
Bate laptele cu amidonul într-o tigaie, la foc mediu, timp de 5 minute, pentru a obţine un sos gros. Asezonează bine şi adaugă 1 lingură de unt, muştarul şi pătrunjelul.
Setează cuptorul la 200°C. Toarnă sosul peste praz şi amestecă totul cu carnea de pui, morcovi şi cartofi. Cu o lingură pune totul în tavă.
Taie foile de patiserie în jumătate, pentru a obţine 12 pătrate. Unge-le cu unt, una câte una şi acoperă umplutura cu ele.
Placinta cu legume si pui
Pofta buna!