Placinta cu linte, cartofi si lapte
PrinteazaPlacinta cu linte, cartofi si lapte din: linte roşie, cartofi, ulei din seminţe de struguri, ceapă, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, supă de legume, pastă de tomate, lapte, ulei de măsline, arpagic.
- 150 g linte roşie
- 1,2 kg cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi
- 1 lingură cu ulei din seminţe de struguri
- 1 ceapă mare, decojită şi tăiată mărunt
- 2 morcovi mari, decojiţi şi tăiaţi în cuburi
- 2 păstârnaci mari, decojiţi şi tăiaţi în cuburi
- 3 ţeline, spălate şi tăiate mărunt
- 2 căţei de usturoi tăiaţi în felii
- 750 ml supă de legume
- 2 linguricu pastă de tomate
- 2 linguri cu lapte
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 3 linguri cu arpagic tocat
Mod de preparare:
Pune lintea într-o cratiţă şi acoper-o cu apă fierbinte, sărată. Fierbe timp de 20 minute până când se înmoaie.
Intre timp, pune cartofii într-o altă cratiţă cu apă sărată şi fierbe-i timp de 15 minute, până se înmoaie.
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina şi usturoiul şi căleşte timp de 5 minute.
Adaugă supa şi pasta de tomate şi fierbe timp de 20 minute, până când legumele se înmoaie.
Scurge cartofii, pune-i înapoi în cratiţă, asezonează, adaugă laptele şi uleiul de măsline şi pisează-i.
Scurge lintea bine şi amestec-o cu legumele fierte. Pune legumele într-un vas termorezistent mare.
Cu o lingură aşază grămăjoare din piureul de cartofi.
Introdu tava în cuptor şi coace timp de 20 de minute, până când cartofii au devenit aurii.
Serveşte plăcinta presărată cu arpagic.
Placinta cu linte, cartofi si lapte
Pofta buna!