Plăcintă cu mac şi pere din aluat dospit

Printeaza

Plăcintă cu mac şi pere  din aluat dospit din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, unt, galbenusuri, budinca de vanilie, lapte, smantana, mac, suc de lamaie, pere si zahar pudra.

 

Ingrediente:

aluat:

  • 300 g faina
  • 55 g zahar
  • 1 praf sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • 3 galbenusuri

umplutura:

  • 1 plic praf de budinca de vnailie
  • 50 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 75 g mac

crusa de aluat:

  • 150 g faina
  • 60 g zahar
  • 75 g unt

in plus:

  • 1,5 kg pere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul şi se lasă să dospească cca 40 min. Se pregăteşte o budincă din praful din plic, zahăr şi lapte; se fierbe şi se adaugă smântână şi macul.

Se lasă să se răcească. Se frământă aluatul pentru crustă şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 200°C.

Se decojesc perele, se curăţă de cotoare şi se taie felii; se amestecă împreună cu 2 linguri de suc de lămâie.

Se frământă aluatul şi se întinde din el o foaie care se aşază într-o tavă unsă.

Deasupra se toarnă crema şi perele şi se rade aluatul pentru crustă. Se coace cca 40 min.

Se amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie şi se toarnă peste prăjitură.

 

Plăcintă cu mac şi pere  din aluat dospit

Placinta_cu_mac_si_pere_din_aluat_dospit

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.