Placinta macedoneana cu branza si iaurt

Printeaza

Placinta macedoneana cu branza si iaurt

Ingrediente:Placinta macedoneana cu branza si iaurt

  • un pachet de foi de placinta
  • 500 gr. iaurt
  • 500 gr. brinza de burduf iute
  • 500 gr. telemea usor sarata
  • 6 oua, ulei pentru uns tava
  • 200 gr. piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional)

 

Mod de preparare:

Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de brinza si ou.

Cind se termina foile si branza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii.

Foile trebuie sa ramina lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.Se serveste calda.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.