Placinta macedoneana
PrinteazaPlacinta macedoneana din: faina, oua, drojdie, lapte, branza, zahar, sare.
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 25 g drojdie
- 300 ml lapte
- 250 g grăsime (ulei + unt topit)
- 300 g brânză feta
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Pregăteşte o maia din drojdie, un pic de iapte călduţ, sare şi zahăr. Lasă să crească la cald 10-15 minute. Amestecă făina cu maiaua, apoi uleiul şi untul, restul de lapte şi ouăle bătute.
Frământă uşor cu mâna şi lasă să crească alte 20-25 de minute, întinde foi (de grosime potrivită), presară brânza feta mărunţită şi da-le formă de suluri.
Unge o tavă cu grăsime, aşază sulurile sub formă de cerc şi lasă să crească alte 30 de minute la cald. Inainte de a băga tava la cuptor, unge cu gălbenuş bătut şi apoi cu puţin lapte.
Dă la cuptorul încins pentru 30-45 de minute.
Pofta buna!