Placinta macedoneana

Printeaza

Placinta macedoneana din: faina, oua, drojdie, lapte, branza, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 250 g grăsime (ulei + unt topit)
  • 300 g brânză feta
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Pregăteşte o maia din drojdie, un pic de iapte călduţ, sare şi zahăr. Lasă să crească la cald 10-15 minute. Amestecă făina cu maiaua, apoi uleiul şi untul, restul de lapte şi ouăle bătute.

Frământă uşor cu mâna şi lasă să crească alte 20-25 de minute, întinde foi (de grosime potrivită), presară brânza feta mărunţită şi da-le formă de suluri.

Unge o tavă cu grăsime, aşază sulurile sub formă de cerc şi lasă să crească alte 30 de minute la cald. Inainte de a băga tava la cuptor, unge cu gălbenuş bătut şi apoi cu puţin lapte.

Dă la cuptorul încins pentru 30-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.