Placinta machedoneasca

Printeaza

Placinta machedoneasca din: faina, apa, otet, untura, stevie, oua, branza, lapte batut sau iaurt, marar.

Ingrediente:Placinta machedoneasca

  • făină
  • apă călduţă
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguri untură (sau poţi cumpăra foi de plăcintă sau foitaj din comerţ)

Pentru umplutură:

  • 1 kg ştevie
  • 5 ouă
  • 200-300 g brânză veche de oi
  • 200 ml lapte bătut sau iaurt
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură untură

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci toate ingredientele de mai sus, obţinând un aluat din care faci foi foarte subţiri.

Pregăteşti umplutura aşa: Opăreşti ştevia, după care o scurgi bine şi o toci mărunt. Căleşti ştevia într-o lingură de untură, pentru a eli­mina apa în întregime, apoi o laşi să se răcească. Adaugi apoi ouăle bătute bine, brânza rasă, iaurtul şi mărarul tocat fin.

Dacă foloseşti foi pregătite în casă, pui într-o tavă prima foaie, o ungi bine cu untură sau cu margarină, apoi adaugi umplutura. Acoperi cu o altă foaie, apoi pui umplutură. Plăcinta trebuie să fie făcută din patru foi. Dacă foloseşti foitaj din comerţ, pui în tava bine unsă 3-4 foi, apoi umplu­tură în strat subţire, din nou 3-4 foi, apoi umplutură şi acoperi iar cu 4 foi.

Dacă foloseşti foi de aluat din comerţ, îl întinzi foarte bine, adaugi umplutura şi rulezi. Inţepi plăcinta cu o furculiţă, o ungi cu ou şi o dai la cuptor.

Serveşti plăcinta caldă, unsă cu lapte bătut sau iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.