Placinta machedoneasca
PrinteazaPlacinta machedoneasca din: faina, apa, otet, untura, stevie, oua, branza, lapte batut sau iaurt, marar.
- făină
- apă călduţă
- 1 lingură oţet
- 2 linguri untură (sau poţi cumpăra foi de plăcintă sau foitaj din comerţ)
Pentru umplutură:
- 1 kg ştevie
- 5 ouă
- 200-300 g brânză veche de oi
- 200 ml lapte bătut sau iaurt
- 1 legătură mărar
- 1 lingură untură
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa: Amesteci toate ingredientele de mai sus, obţinând un aluat din care faci foi foarte subţiri.
Pregăteşti umplutura aşa: Opăreşti ştevia, după care o scurgi bine şi o toci mărunt. Căleşti ştevia într-o lingură de untură, pentru a elimina apa în întregime, apoi o laşi să se răcească. Adaugi apoi ouăle bătute bine, brânza rasă, iaurtul şi mărarul tocat fin.
Dacă foloseşti foi pregătite în casă, pui într-o tavă prima foaie, o ungi bine cu untură sau cu margarină, apoi adaugi umplutura. Acoperi cu o altă foaie, apoi pui umplutură. Plăcinta trebuie să fie făcută din patru foi. Dacă foloseşti foitaj din comerţ, pui în tava bine unsă 3-4 foi, apoi umplutură în strat subţire, din nou 3-4 foi, apoi umplutură şi acoperi iar cu 4 foi.
Dacă foloseşti foi de aluat din comerţ, îl întinzi foarte bine, adaugi umplutura şi rulezi. Inţepi plăcinta cu o furculiţă, o ungi cu ou şi o dai la cuptor.
Serveşti plăcinta caldă, unsă cu lapte bătut sau iaurt.
Pofta buna!