Placinta marocana cu feta, nuci si migdale
PrinteazaPlacinta marocana cu feta, nuci si migdale din: foi subţiri de plăcintă, brânză feta de oaie, fire coriandru, scorţişoară, ceapa, ulei de măsline, stafide, oua, nuci, migdale, cimbru, zahăr brun, seminţe susan, zahăr praf, scorţişoară.
- 9 foi subţiri de plăcintă
Pentru umplutură:
- 250 g brânză feta de oaie
- 10 fire coriandru
- 1 lingură rasă scorţişoară
- 2 cepe mijlocii
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 mână stafide
- 2 ouă
- 1 mână nuci
- 1 mână migdale
- un vârf de linguriţă cimbru
- 2 linguri zahăr brun
Pentru decor:
- ulei de măsline
- seminţe susan
- zahăr praf si scorţişoară
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul încins. Nucile şi migdalele le tai mare. Brânza o tai cubuleţe. Coriandrul îl tai mărunt.
Amesteci toate ingredientele umpluturii. Ungi tava cu ulei, împărţind foile de plăcintă în 3 grămezi (3 foi în fiecare grămadă).
Acoperi apoi cu foile fundul tăvii, pereţii, iar restul să atârne pe masă (pui grămada de foi cu un colţ în tavă – acoperi o parte de fund şi pereţi, următoarea grămadă tot cu un colţ pusă va mai acoperi o bucată de fund al tăvii, suprapunându-se celei dintâi şi, ca să acoperi peretele în continuare, ultima o vei suprapune peste primele două, acoperind fundul tăvii, dacă mai era ceva de acoperit şi restul de perete al tăvii, rămas neacoperit).
Ungi cu ulei de fiecare dată locul unde se suprapun 2 grămezi de foi.
Pui umplutura, o nivelezi şi acoperi „ciufulit”, cu partea de foaie rămasă în afară.
Ungi foile cu ulei şi presari Solaris susan seminţe. Coci plăcinta 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Presari zahăr praf şi scorţişoară, după ce ai scos-o din cuptor. Merită încercată, e o plăcintă cu gust inconfundabil.
Placinta marocana cu feta, nuci si migdale
Pofta buna!