Placinta cu rosii uscate din: faina, unt, sunca, rosii, crema de branza, cimbru, masline, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 175 g unt o linguriţă sare 250 ml apă Pentru umplutură: 4 felii şuncă 2 roşii 250 g cremă de brânză cimbru 2 linguri măsline feliate un gălbenuş + 3 linguri lapte Mod […]
Placinta cu mazare, carne si cascaval
PrinteazaPlacinta cu mazare, carne si cascaval din: cartofi, mazăre curăţată, carne de vită tocată, ceapă, morcovi, lapte, faina, supa de vita, unt, ulei, cascaval, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g mazăre curăţată
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 50 ml lapte
- 1 lingură făină
- 150ml supă de vită
- 50 g unt
- 3 linguri ulei
- 50 g caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare.Intre timp, carnea se căleşte în ulei şi, după ce şi-a schimbat culoarea, se adaugă ceapa tocată, morcovii cubuleţe; mazărea, făina şi supa.
Se lasă la fiert 5 minute, apoi se trage de pe foc şi se pune jumătate din pgătura de pătrunjel.
Cartofii fierţi şi scurşi de apă se mărunţesc ca pentru piure, adăugând lapte, unt, sare şi piper.
Amestecul de carne se aşază într-uovaş de cuptor, deasupra se pune piureul de cartofi, se presară caşcavalul şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Se aduce la masă cu restul pătrunjelului.
Placinta cu mazare, carne si cascaval
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu sunca si rosii
Placinta cu sunca si rosii din: faina, unt, sunca, rosii, crema de branza, cimbru, masline, sare. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 175 g unt o linguriţă sare 250 ml apă Pentru umplutură: 4 felii şuncă 2 roşii 250 g cremă de brânză cimbru 2 linguri măsline feliate un gălbenuş 3 linguri lapte Mod […]
Pofta buna!