Placinta cu mazare si morcovi
PrinteazaPlacinta cu mazare si morcovi din: aluat, mazare, morcovi, smantana, lapte, oua, sare, piper.
- un pachet aluat congelat de foitaj
- 200 g mazare
- 2 morcovi fierti
- un pahar mare smantana
- 100 ml lapte
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj se lasă întâi la decongelat, după care se scoate din folie şi se întinde într-o formă de copt, apoi se înţeapă cu furculiţa.
Mazărea se fierbe sau se dă într-un clocot, dacă este congelată. Apoi se amestecă cu morcovii fierţi şi trecuţi prin râzătoare.
Ouăle se bat bine cu laptele şi smântână, sare, piper, şi se amestecă cu legumele. Se pune umplutura în tavă peste aluat, se nivelează, după care se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Placinta cu mazare si morcovi
Pofta buna!