Plăcintă cu mere şi aromă de migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu mere si aroma de migdale din: amarettini, faina, sare, unt, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, mere, unt, scortisoara, zahar, peltea de gutui si fulgi de migdale.
blat:
- 100 g amarettini (pricomigdale italiene)
- 250 g făină
- 1 praf sare
- 100 g unt moale
- 50 ml ulei de floarea-soarelui
- 2 plicuri zahăr vanilat
umplutură:
- 750 g mere
- 25 g unt
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 2 linguri zahăr
- 100 g peltea de gutui
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se aşază amarettini într-o pungă specială pentru congelator, apoi se închide bine punga şi se zdrobesc cu sucitorul de aluat. Se amestecă separat făina cu sare, unt şi ulei; se adaugă zahăr vanilat şi amarettini sfărâmate. Se incrustează compoziţia obţinută într-o formă de tort (0 24 cm) unsă.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se decojesc merele, se curăţă de cotoare şi se taie felii foarte subţiri, care se aşază pe blat ca ţiglele pe acoperiş.
Se topeşte untul la foc moale şi se aplică peste mere, cu pensula. Se presară scorţişoară şi zahăr şi se coace 30 min. Se lasă să se topească pelteaua într-o crăticioară, amestecând.
Se aplică pe prăjitură cu pensula, de îndată ce iese de la cuptor. Pe margine se presară fulgi de migdale.
Plăcintă cu mere şi aromă de migdale
Pofta buna!