Plăcintă cu mere caramelizate
PrinteazaO reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun, coniac, aluat si ou.
- 50 g unt
- 1 kg mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate felii groase
- 50 g zahar brun, plus 1 lingura
- 3 linguri coniac sau tuica de mere
- 300 g aluat fraged
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200° C. Topeste untul si prajeste feliile de mere 5 minute. Adauga 50 g zahar si amesteca pentru a se unge uniform si continua satii pe foc 2 minute. Stinge cu alcoolul, mareste flacara si tine pe foc inca 1 minut. Transfera in vasul de placinta si lasa sa se raceasca complet.
Intinde aluatul intr-o foaie subtire si decupeaza un cerc ceva mai mare decat vasul. Cu aluatul cazut dupa decupare, lipeste o banda de jur imprejurul vasului, peste foaia de aluat. Unge aluatul cu oul batut si asaza foaia deasupra vasului. Preseaza marginile pentru a se lipi.
Cresteaza in doua locuri aluatul, pentru ca aburul sa iasa in timpul coacerii, unge cu ou si presara zaharul ramas. Da la cuptor 30 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste si devine crocant.
Plăcintă cu mere caramelizate
Pofta buna!