Placinta cu mere din aluat dospit

Printeaza

Placinta cu mere din aluat dospit din: drojdie, zahar, faina, lapte, ou, unt, sare, alune caramelizate, scortisoara, smantana, coaja de lamaie, budinca de vanilie, mere si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 25 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 450 g faina
  • 175 ml lapte
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • sare
  • 50 g alune caramelizate
  • 1/2 scortisoara macinata
  • 250 g smantana
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 400 g mere rase si clatite
  • 1 kg mere crude
  • 3 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din drojdie, 50 g zahăr, 350 g făină, lapte, 1 ou, 50 g unt şi un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se frământă un aluat sfărâmicios din 100 g făină, 75 g unt, alunele caramelizate şi tocate şi 50 g zahăr.

Separat se amestecă smântână cu coajă de lămâie, praf de budincă şi mere călite. Se decojesc merele crude, se curăţă de cotoare şi se taie pulpa felii. Se amestecă împreună cu sucul de lămâie. 3 Se frământă aluatul dospit şi se întinde o foaie pe o tavă unsă.

Se aşază deasupra crema de mere, feliile de mere şi aluatul crocant pentru crustă. Se coace la cuptor cca 40-45 min. Se lasă să se răcească şi se pudrează eventual cu zahăr.

Placinta cu mere din aluat dospit

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu mere aluat dospit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.