Plăcintă cu mere şi griş

Printeaza

Plăcintă cu mere şi griş din: oua, faina, ulei, zahar, iaurt, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, gris, mere.

Ingrediente:Placinta_cu_mere_si_gris

  • 2 oua
  • 1 1 lingura faina
  • cate 15 linguri zahar, ulei si lapte batut sau iaurt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri gris
  • 1 kg mere
  • 1 lingura ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle împreună cu zahărul, apoi adaugi laptele bătut sau iaurtul, uleiul, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja de lămâie, sarea şi, la sfârşit, făina cernută. Va rezulta un aluat de consistenţa smântânii.

Ungi cu ulei şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximativ 30×35 cm, cu pereţi înalţi. Torni jumătate din aluat, peste care presari griş, în strat uniform.

Decojeşti merele şi le dai pe răzătoarea mare. Le aşezi peste stratul de griş şi le acoperi cu aluatul rămas.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute. Când s-a răcit, o porţionezi şi presari bucăţile cu zahăr pudră.

Plăcintă cu mere şi griş

Placinta_cu_mere_si_gris

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.