Placinta cu mere si lamaie

Printeaza

Placinta cu mere si lamaie din: oua, zahar pudra, zahar tos, unt, faina, scortisoara, mere, praf de copt, sare, lamaie.

Ingrediente:Placinta_cu_mere_si_lamaie

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 3-4 linguri zahăr tos

Pentru um­plutură:

  • 250 g unt
  • 800 g făină
  • 1 lin­guriţă scorţişoară măcinată
  • 1 kg mere
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Speli merele, le decojeşti şi le dai pe răzătoarea mare. Le căleşti în 50 g unt, iar când au scăzut, adaugi zahărul tos şi scorţişoara măcinată. Laşi merele să se răcească şi prepari aluatul.

Cerni făina într-un cas­tron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui un praf de sare, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, untul moale, ouăle şi zahărul pudră.

Amesteci până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl păstrezi în frigider pentru 1 oră.

Impărţi aluatul în 3 bucăţi egale, pe care le întinzi pe rând sub forma unor dis­curi cu dimensiunea formei (circa 30 cm).

In tava tape­tată cu hârtie de copt, aşezi prima foaie, întinzi jumăta­te din compoziţia de mere, repeţi straturile şi acoperi cu cea de-a treia foaie.

Inţepi din loc în loc cu furculiţa, după care coci prăjitura la foc mediu, pen­tru 35-40 de minute.

Când e călduţă, o presari cu zahăr pudră. O porţionezi şi o ambalezi pentru şcoală doar după ce s-a răcit complet.

 

Placinta cu mere si lamaie

Placinta_cu_mere_si_lamaie

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.