Placinta cu mere si lamaie
PrinteazaPlacinta cu mere si lamaie din: oua, zahar pudra, zahar tos, unt, faina, scortisoara, mere, praf de copt, sare, lamaie.
- 4 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 3-4 linguri zahăr tos
Pentru umplutură:
- 250 g unt
- 800 g făină
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 kg mere
- 1 plic praf de copt
- sare
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli merele, le decojeşti şi le dai pe răzătoarea mare. Le căleşti în 50 g unt, iar când au scăzut, adaugi zahărul tos şi scorţişoara măcinată. Laşi merele să se răcească şi prepari aluatul.
Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui un praf de sare, coaja rasă de lămâie, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, untul moale, ouăle şi zahărul pudră.
Amesteci până obţii un aluat potrivit de tare, pe care îl păstrezi în frigider pentru 1 oră.
Impărţi aluatul în 3 bucăţi egale, pe care le întinzi pe rând sub forma unor discuri cu dimensiunea formei (circa 30 cm).
In tava tapetată cu hârtie de copt, aşezi prima foaie, întinzi jumătate din compoziţia de mere, repeţi straturile şi acoperi cu cea de-a treia foaie.
Inţepi din loc în loc cu furculiţa, după care coci prăjitura la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
Când e călduţă, o presari cu zahăr pudră. O porţionezi şi o ambalezi pentru şcoală doar după ce s-a răcit complet.
Placinta cu mere si lamaie
Pofta buna!