Ceai de Mușețel cu Miere: Băutura Perfectă pentru Relaxare și Confort din: flori de musetel, apa, miere. Redescoperiți calmul și confortul cu un ceai clasic de mușețel îndulcit cu miere. Această combinație simplă, dar eficientă, este cunoscută pentru proprietățile sale calmante și reconfortante. Ideal pentru serile răcoroase sau pentru momentele când aveți nevoie de o […]
Plăcintă cu mere şi magiun de prune
PrinteazaPlăcintă cu mere şi magiun de prune: faina, ulei, lapte, drajdie de bere, sare, mere, magiun de prune, nuci, scortisoara, unt.
Ingrediente aluat:
- 3/4 kg făină
- 1 pahar ulei
- 2 pahare, lapte sau sifon
- 30 g drojdie de bere
- sare
Ingrediente umplutură:
- 8 mere
- zahăr
- 8 linguri magiun de prune sau ele caise
- 10 nuci
- scorţişoară
- unt
Mod de preparare:
Plăcintă cu mere şi magiun de prune: Faci o emulsie din ulei şi lapte nefiert (sau iaurt, lapte acru). Dacă lipseşte laptele, poţi folosi apă minerală. Amesteci drojdia cu puţin zahăr şi 1/4 linguriţă sare şi o torni peste lichid.
Amesteci repede şi pui făina în ploaie. Invârţi cu lingura de lemn în vas, ca să obţii un aluat mai moale. Laşi la dospit 20 de minute.
Cureţi merele de coajă, le treci pe râzătoare şi le pui într-o cratiţă emailată. Laşi cratiţa pe foc moale 5-6 minute.
Când merele s-au înmuiat, adaugi 2-3 linguri cu zahăr, 1 lingură cu pulbere de scorţişoară şi_câteva nuci tocate. Impărţi aluatul în 4 bile egale, întinzi foi subţiri şi umpli fiecare foaie.
Intinzi pe foaie 2 linguri cu magiun, acoperi cu pastă de mere, rulezi foaia de aluat şi o pui în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt.
Coci plăcinta timp de 30-40 de minute. O serveşti tăiată în felii groase de 2-3 cm, caldă sau rece.
Pofta buna!
Ceai de Mușețel cu Miere: Băutura Perfectă pentru Relaxare și Confort