Plăcintă cu mere si morcovi
PrinteazaO reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie.
pentru aluat:
- 250 g margarina
- 100 ml apa
- 1 lingura otet
- 1 praf de sare
- 2 cani ( de 250 ml ) cu faina
pentru umplutura si decor:
- 2 kg mere
- 6 morcovi mari
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- scortisoara
- 2 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Pentru aluat, se cerne făina într-un bol şi se face în mijloc o adâncitură în care se aşază margarina tăiată în cubuleţe, sarea, apa şi oţetul. Se frământă aluatul şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 1/2 oră.
Se spală merele şi morcovii şi se rad pe răzătoarea mare. Se călesc până scad, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilinat şi se călesc în continuare, până scad bine. Se împarte aluatul în două bucăţi, care se întind sub forma unor dreptunghiuri de dimensiunea tăvii (25x35cm).
In tava tapetată cu hârtie de copt, se aşază o foaie, se presară scorţişoară, se repartizează umplutura, apoi un alt strat fin de scorţişoară. Se acoperă cu foaia rămasă, care se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
Plăcinta se coace în cuptorul încins la foc mediu timp de cea 35 min. Imediat ce se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Plăcintă cu mere si morcovi
Pofta buna!