Plăcintă cu mere, pere şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu mere, pere si ghimbir din: faina, mere, pere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare.
- 300 g faina
- 400 g mere
- 300 g pere
- 200 g unt
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 100 g ghimbir proaspat
- 1 lingura scortisoara
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lamaie
- 1 lingurita zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea, apoi adaugati 150 g unt topit, laptele si galbenusurile. Framantati bine aluatul si intindeti-l in doua foi de circa 3-4 mm grosime. Curatati merele si perele de coaja si samburi, apoi taiati-le in cubulete de circa 1 cm.
Amestecati merele si perele cu ghimbirul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de lamaie data pe razatoarea mica si zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie.
Puneti intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din folie de aluat, apoi puneti umplutura si acoperiti cu foaia de aluat ramas.
Presati foaia pe margine de jur imprejur si puneti tava in cuptorul bine incins. Puteti face 2 sau 3 orificii in foaia de deasupra si puteti s-o ornati cu bucati taiate de aluat, in forma de frunze sau flori. Coaceti placinta la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.
Plăcintă cu mere, pere şi ghimbir
Pofta buna!