Porumbel în Sos de Vin Roșu – este un preparat sofisticat și plin de savoare, perfect pentru cinele festive sau ocaziile speciale. Carnea fragedă a porumbelului se îmbină perfect cu aromele complexe ale vinului roșu, oferind o experiență culinară de neuitat. Ingrediente: 2 porumbei întregi, curățați 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, […]
Placinta cu mere de post
PrinteazaPlacinta cu mere de post din: faina, ulei, zahar, apa minerala, zahar vanilat, lamaie, bicarbonat, mere, scortisoara.
Ingrediente:
Foi:
- 250 g făină
- 50 ml ulei
- 50 g zahăr
- 150 ml apă minerală
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
Umplutură:
- 1 kg mere decojite si rase
- 300 g zahăr
- scorţiţoară după gust
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Placinta cu mere de post: prepară foile: se pun într-un castron zahărul, vanilia, uleiul şi apa şi se bat cu telul până se dizolvă zahărul, apoi se adaugă treptat făina cernută şi bicarbonatul stins cu suc de lămâie.
adaugă şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă astfel încât să iasă un aluat bine legat.
împarte aluatul în 2 părţi egale şi se întind 2 foi pe planşeta tapetată cu făină.
asamblează plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace. lasă să se răcească în tavă şi se pudrează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie. Apoi se porţionează.
Pofta buna!
Fructe de Mare cu Sos de Iaurt și Mărar
Fructe de Mare cu Sos de Iaurt și Mărar – un preparat rafinat și delicios, perfect pentru o cină ușoară și sănătoasă. Ideală pentru zilele călduroase de vară, această rețetă vă va impresiona prin simplitatea și savoarea sa. Fructele de mare sunt nu doar delicioase, dar și extrem de benefice pentru sănătate. Acestea sunt bogate […]