Plăcintă cu mere şi prune

Printeaza

Plăcintă cu mere şi prune din: lapte, unt, faina, zahar, zahra vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise, migdale.

 

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 50 g unt sau margarină
  • 375 g făină de grâu
  • 1 plic Garant pentru aluaturi
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 vârf cuţit cu sare
  • 1 ou

Crema de brânză:

  • 500 g brânză dulce
  • 1 plic întăritor pentru prăjituri cu brânză
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr

Garnitura de fructe:

  • 1kg de prune
  • 400 g mere
  • 2 linguri de dulceaţă de caise
  • 30 g migdale rase sau nuci

 

Mod de preparare:

Cerneţi făină într-un castron şi amestecaţi cu Garantul pentru aluaturi dospite.

Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi totul cu mixerul (braţele de frământat) pentru începui la viteză mică apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă, până obţineţi un aluat neted.

Presăraţi aluatul cu făină şi mai frământaţi o dată pe suprafaţa de lucru, întindeţi aluatul pe o tavă unsă în prealabil (40 x 30 cm) şi aşezaţi la marginea aluatului folie de aluminiu împăturită în mai multe straturi.

Crema de brânză: Amestecaţi brânza, laptele, zahărul şi ouăle într-un castron.

Adăugaţi întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi amestecaţi conform instrucţiunilor de pe pachet.

Intindeţi crema în mod uniform pe aluat. Lăsaţi aluatul cu cremă să se odihnească timp de 15 minute. Pregătiţi între timp fructele.

Garnitura de fructe: Spălaţi prunele şi merele, lăsaţi-le să se scurgă şi să se usuce.

Tăiaţi prunele pe jumătate, scoateţi sâmburii prunelor şi crestaţi jumătăţile în partea superioară.

Curăţaţi merele, scoateţi sâmburii şi tăiaţi felii subţiri pe lăţime.

Aşezaţi merele şi prunele pe cremă, în diagonală, asemănător cu ţiglele unui acoperiş (prunele cu partea interioară în sus). Introduceţi tava în cuptorul încălzit în prealabil.

 

 

Plăcintă cu mere şi prune

 

retete

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.