Placinta de mere cu scortisoara si nuca

Printeaza

Placinta de mere cu scortisoara si nuca din: margarina, apa minerala, rom, sare, faina, mere, scortisoara, nuci, zahar.

Ingrediente:Placinta de mere cu scortisoara si nuca

  • 200 g margarină
  • 1 pahar cu apă minerală
  • 2 linguri cu rom
  • sare
  • 400 g făină
  • 1,5 kg mere
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 10 nuci tocate
  • 4 linguri cu zahăr

 

Mod de preparare:

Cerneţi faina, turnaţi în mijlocul vasului margarina înmuiată uşor pe foc, romul, apa minerală si sare. Frământaţi un aluat tare, lăsaţi-l 60 minute la rece, apoi împărţiţi-l în două si întindeţi foaie cât tava.

Merele spălate daţi-le pe razatoare, înmuiaţi-le pe foc moale si scurgeţi-le de suc. Amestecaţi-le cu zahăr şi scorţişoara, întindeţi strat gros pe foaia din tavă, acoperiţi cu foaia rămasă şi aşezaţi tava in cuptorul cald pentru 45 min.

Tăiaţi pătrate când s-a răcit si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.