Placinta de mere cu scortisoara si nuca
PrinteazaPlacinta de mere cu scortisoara si nuca din: margarina, apa minerala, rom, sare, faina, mere, scortisoara, nuci, zahar.
- 200 g margarină
- 1 pahar cu apă minerală
- 2 linguri cu rom
- sare
- 400 g făină
- 1,5 kg mere
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 10 nuci tocate
- 4 linguri cu zahăr
Mod de preparare:
Cerneţi faina, turnaţi în mijlocul vasului margarina înmuiată uşor pe foc, romul, apa minerală si sare. Frământaţi un aluat tare, lăsaţi-l 60 minute la rece, apoi împărţiţi-l în două si întindeţi foaie cât tava.
Merele spălate daţi-le pe razatoare, înmuiaţi-le pe foc moale si scurgeţi-le de suc. Amestecaţi-le cu zahăr şi scorţişoara, întindeţi strat gros pe foaia din tavă, acoperiţi cu foaia rămasă şi aşezaţi tava in cuptorul cald pentru 45 min.
Tăiaţi pătrate când s-a răcit si serviti.
Pofta buna!