Placinta cu mere si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu mere si scortisoara din: ou, zahar, ulei, lapte, amoniac stins cu otet, zahar vanilat, faina, mere, zahar, scortisoara.
- 1 ou
- 9 linguri zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte,
- amoniac stins in otet (1 lingurita cu varf)
- zahar vanilat
- 1 cana faina
- 10 mere rase amestecate cu zahar si scortisoara
Mod de preparare:
Merele, date pe razatoarea mare, se amesteca bine cu zahar si scortisoara si se pun intr-un vas pe foc domol pana se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul: oul cu zaharul se bat bine, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, putina sare, iar la urma faina.
Se imparte apoi aluatul in doua parti, prima parte se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina si se da la cuptorul cald deja, pana se intareste putin, se scoate tava, se pun merele pregatite si a doua parte din aluat deasupra.
Se da din nou la cuptor, 15-20 de minute, pana se aureste putin deasupra. Se taie cand este calduta si se pudreaza cu zahar farin.
Pofta buna!
Buna. Totusi, un desert cam banal.