Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspătă făină cât cuprinde câte 1 linguriţă sare şi zahăr 250 g margarină 350 ml borş 5-6 mere 1/2 linguriţă scorţişoară pesmet Mod de preparare: Se rad merele şi se gătesc pe foc mic. Se adaugă scorţişoara […]
Placinta cu mere si spuma de alune
PrinteazaO reteat delicioasa de placinta cu: mere, oua, zahar, iaurt, unt de arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 albuşuri de ou
- 350 g zahăr
- 300 g iaurt
- 100 g unt de arahide
- 400 g făină
- 1 pachet praf de copt
- 2 kg mere
- 1/2 lămâie suc
- 5 linguri alune tocate
- 1 pachet zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă 3 gălbenuşuri, 1 ou întreg, 200 g zahăr, iaurtul şi untul de arahide şi se bat spumă.
Se amestecă făina şi praful de copt şi se încorporează în compoziţia de ouă. Aluatul se întinde în tava de copt.
Merele se curăţă şi se taie în bucăţi de 1 cm. Se stropesc cu suc de lămâie.
Se încorporează în aluat, apoi se lasă la copt cca 30 de minute, la 180°C.
Sprsfârşit, se pun deasupra şi 3 linguri de alune tocate. © Se bat albuşurile spumă.
Se pun zahărul şi zahărul vanilat şi se bate bine. După 5-10 minute se întinde peste prăjitură.
Se mai lasă la cuptor cca 15-20 de minute.
Se presară restul de alune tocate.
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta bavareza cu mere
Placinta bavareza cu mere din: faina, zahar, oua, unt, branza, vanilie, lamaie, nuca, mere. Ingrediente: Pentru aluat: 140 g făină albă sare 30 g zahăr tos 1 gălbenuş 115 g unt 1-2 linguri de apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (sau iaurt grecesc, urdă, ricotta) 50 g zahăr brun 1 ou 100 […]
Pofta buna!