Plăcintă cu miel
PrinteazaPlăcintă cu miel
Ingrediente:
- 500 g aluat de foitaj
- 500 g carne de miel macră
- o ceapă
- 200 g ciuperci
- mărar, pătrunjel
- un pahar de vin alb sec
- un ou
- sare
- piper
- mentă
- chimen
Mod de preparare:
Plăcintă cu miel: Carnea se toacă cu satîrul. Se căleşte ceapa tocată în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd scade zeama se adaugă vinul, sarea, piperul şi menta.
Cînd e gata, se ia de pe foc, iar după ce se răcoreşte se adaugă verdeaţa tocată. Se decupează un dreptunghi de 40×12 cm de aluat şi se coace într-o tavă unsă.
Pe foaia coaptă şi răcită se montează umpluturase acoperă cu o foaie de aluat crud, se ornează, se unge cu ou bătut şi se presară seminţe de chimen.
Se coace la 180°C pînă se rumeneşte. Se serveşte caldă, pe foi de salată verde, însoţită de acelaşi vin alb sec şi rece.
Pofta buna!