Plăcintă cu miel

Printeaza

Plăcintă cu miel

Ingrediente:

  • 500 g aluat de foitaj
  • 500 g carne de miel macră
  • o ceapă
  • 200 g ciuperci
  • mărar, pătrunjel
  • un pahar de vin alb sec
  • un ou
  • sare
  • piper
  • men­tă
  • chimen

 

Mod de preparare:

Plăcintă cu miel: Car­nea se toacă cu satîrul. Se că­leşte ceapa toca­tă în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd scade zea­ma se adaugă vinul, sarea, pipe­rul şi menta.

Cînd e gata, se ia de pe foc, iar după ce se răcoreşte se adaugă ver­deaţa tocată. Se decupează un dreptunghi de 40×12 cm de aluat şi se coace într-o tavă unsă.

Pe foaia coaptă şi răcită se mon­tează umpluturase acoperă cu o foaie de aluat crud, se ornează, se unge cu ou bă­tut şi se presară seminţe de chi­men.

Se coace la 180°C pînă se rumeneşte. Se serveşte caldă, pe foi de salată verde, însoţită de acelaşi vin alb sec şi rece.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.