Placinta cu miez de dovleac
PrinteazaO reteta de placinta cu miez de dovleac din: faina, ou, otet, apa, sare, miez de dovleac, mar, zahar, branza proaspata de vaci, smantana, gris, scortisoara si nucsoara.
aluat:
- 250 g faina
- 1 ou
- 1/2 lingurita otet
- apa calduta
- sare
umplutura:
- 750 g miez de dovleac
- 1 lingura unt
- 1 mar
- 200 g zahar sau 8 linguri miere
- 750 g branza proaspata de vaci
- 125 g smantana
- 4 linguri gris
- scortisara
- nucsoara
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un castron, faceţi o adâncitură în mijloc şi puneţi oul bătut puţin cu sare, oţetul şi atâta apă câtă este necesară pentru a frământa un aluat potrivit de tare. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l în repaus 30 de minute. întindeti apoi din el foi cât mai subţiri, pe care lă- saţi-le la uscat, pe o masă. în locul acestora puteţi folosi 500g foi de plăcinte, cumpărate.
Pentru umplutură, radeţi pe răzătoarea mare dovleacul şi mărul, curăţate de coajă. Stoarceti-le şi căliţi-leîn unt, până ce se înmoaie. Lăsaţi amestecul la răcit, apoi amestecaţi-l cu brânza, smântână, grisul, zahărul sau mierea şi aromele. Intindeţi 3 – 4 foi de plăcintă (unseîntre ele cu ulei) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Puneţi deasupra umplutura şi acoperiţi-o cu foile rămase, unse cu ulei şi suprapuse pentru a acoperi uniform toată umplutura. Puteţi să formaţi o ruladă, un ştrudel în loc de a face plăcinta. Coaceti la foc potrivit, până când se rumeneşte uniform.
Placinta cu miez de dovleac
Pofta buna!