Placinta moldoveneasca cu branza de vaci si telemea de oaie
PrinteazaO reteta de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oua si oua.
- 1-1,5 kg faina
- 500 ml apa calduta
- 1 cub drojdie
- sare
pentru umplutura:
- 500 g branza de vaci
- 400 g telemea de oaie
- 3 oua
Mod de preparare:
Pui jumătate din cantitatea făinii într-un vas mai mare, adaugi sarea, apa călduţă şi drojdia (dizolvată în apă caldă cu zahăr) şi frămânţi un aluat mai moale. Laşi la dospit circa 2 ore într-o încăpere mai caldă şi amesteci când creşte aluatul (trebuie să crească de 3 ori).
După aceea pui restul de făină şi frămânţi. Mai laşi 1/2 oră, apoi întinzi 6 foi potrivite (rotunde), le ungi cu ulei şi le mai laşi 15 minute. După aceea întinzi fiecare foaie separat, cu mâna şi o îndoi în 2 părţi (foaia trebuie întinsă bine să fie foarte subţire).
Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci brânza de vaci cu telemeaua rasă şi cu 2-ouă.
Pui umplutura peste foaia de aluat, rulezi şi dai forma unui melc. Aşezi ruloul într- o tavă unsă cu margarină şi îl ungi cu un ou bătut. Mai laşi 15 minute şi introduci în cuptorul preîncălzit. Coci la temperatura potrivită circa 45 de minute. Este delicioasă ca aperitiv.
Placinta moldoveneasca
Pofta buna!