Placinta moldoveneasca cu branza de vaci si telemea de oaie

Printeaza

O reteta de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oua si oua.

Ingrediente:Placinta moldoveneasca cu branza de vaci si telemea de oaie

  • 1-1,5 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 oua

 

Mod de preparare:

Pui jumătate din cantitatea făinii într-un vas mai mare, adaugi sarea, apa călduţă şi drojdia (dizol­vată în apă caldă cu zahăr) şi frămânţi un aluat mai moale. Laşi la dospit circa 2 ore într-o încăpere mai caldă şi amesteci când creşte alua­tul (trebuie să crească de 3 ori).

După aceea pui restul de făină şi frămânţi. Mai laşi 1/2 oră, apoi întinzi 6 foi potrivite (rotunde), le ungi cu ulei şi le mai laşi 15 minute. După aceea întinzi fiecare foaie separat, cu mâna şi o îndoi în 2 părţi (foaia trebuie întinsă bine să fie foarte subţire).

Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci brânza de vaci cu telemeaua rasă şi cu 2-ouă.

Pui umplutura peste foaia de aluat, rulezi şi dai forma unui melc. Aşezi ruloul într- o tavă unsă cu margarină şi îl ungi cu un ou bătut. Mai laşi 15 minute şi introduci în cuptorul preîncălzit. Coci la temperatura potrivită circa 45 de minute. Este delicioasă ca aperitiv.

Placinta moldoveneasca

Placinta moldoveneasca cu branza de vaci si telemea de oaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.