Cocktail Prosecco Mojito: este o reinterpretare sofisticata si efervescenta a clasicului Mojito, perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a te relaxa intr-o zi calduroasa. Aceasta bautura combina prospetimea mentei si a limetei cu finetea Prosecco, oferind un cocktail elegant si revigorant. Prosecco Mojito este ideal pentru petreceri, brunch-uri sau orice moment in care doresti sa […]
Placinta moldoveneasca cu legume
PrinteazaPlacinta moldoveneasca cu legume din: ceapa, morcovi, varza dulce, ciuperci sau hribi, oua, piper, marar, patrunjel, pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 3 morcovi mai mari
- 1/4 varză dulce
- 1 cutie ciuperci sau 4-5 hribi fierţi
- 2 ouă
- piper
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pachet foi de plăcintă sau aluat făcut în casă
Mod de preparare:
Razi ceapa şi morcovii. Tai varza fideluţă, presari sare şi o laşi puţin, după care o scurgi de zeama lăsată. Căleşti ceapa, morcovii, varza şi ciupercile în ulei, până se înmoaie bine.
Laşi să se răcească compoziţia, apoi adaugi ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocate fin. Aranjezi foile de plăcintă, întinzi uniform compoziţia preparată înainte şi rulezi.
Pui rulada într-o tavă şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După ce este gata plăcinta, o tai în porţii şi o poţi servi.
Când nu este post, poţi pune pe fiecare porţie 2 linguri de smântână. Dacă vrei să faci foile de plăcintă în casă, urmează o reţetă de bază, fă o cantitate mai mare, iar surplusul congelează-l.
Pofta buna!
Sos de Gorgonzola: o alegere excelentă pentru cei care apreciază aromele bogate și intense. Acest sos cremos este perfect pentru a însoți fripturile, pastele sau legumele. Prepararea acestui sos este rapidă și ușoară, transformând orice fel de mâncare într-o experiență culinară deosebită. Ingrediente Gorgonzola (150g): O brânză albastră italiană cu un gust intens și cremos. […]
Arata bine placinta, o incerc si eu