Plăcintă moldovenească
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oaie, oua.
Poate te intereseaza si Placinta moldoveneasca cu branza
pentru aluat:
- 1 kg făină
- 500 ml apă căldută
- 1 cub de drojdie
- sare
pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 400 g telemea de oaie
- 3 ouă
Mod de preparare:
Puneţi jumătate din cantitatea făinii într-un vas mai mare, adăugaţi sarea, apa căldută şi drojdia (dizolvată în apă caldă cu zahăr) şi frământati un aluat mai moale.
Lăsaţi la dospit circa 2 ore într-o încăpere mai caldă şi amesteci când creşte aluatul (trebuie să crească de 3 ori). După aceea puneţi restul de făină şi frământati.
Mai lăsaţi 1/2 oră, apoi întindeţi 6 foi potrivite (rotunde), le ungeţi cu ulei şi le mai lăsaţi 15 minute. După aceea întindeţi fiecare foaie separat, cu mâna şi o îndoiţi în 2 părti (foaia trebuie întinsă bine, să fie foarte subtire).
Amestecaţi brânza de vaci cu telemeaua rasă şi cu 2 ouă. Puneţi umplutura peste foaia de aluat, rulaţi şi daţi forma unui melc. Aşezaţi ruloul într-o tavă unsă cu margarină şi îl ungeţi cu un ou bătut.
Mai lăsaţi 15 minute şi introduceţi în cuptorul preîncălzit. Coaceţi la temperatura potrivită circa 45 de minute. Placinta moldoveneasca este delicioasă ca aperitiv.
Plăcintă moldovenească
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinte moldovenesti
- placinta moldoveneasca
- placinte moldovenesti pe tigaie
Foarte buna placinta moldoveneasca