Plăcintă moldovenească

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta moldoveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oaie, oua.

Poate te intereseaza si Placinta moldoveneasca cu branza

Ingrediente:Plăcintă moldovenească

pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml apă căldută
  • 1 cub de drojdie
  •  sare

pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Puneţi jumătate din cantitatea făinii într-un vas mai mare, adăugaţi sarea, apa căldută şi drojdia (dizolvată în apă caldă cu zahăr) şi frământati un aluat mai moale.

Lăsaţi la dospit circa 2 ore într-o încăpere mai caldă şi amesteci când creşte aluatul (trebuie să crească de 3 ori). După aceea puneţi restul de făină şi frământati.

Mai lăsaţi 1/2 oră, apoi întindeţi 6 foi potrivite (rotunde), le ungeţi cu ulei şi le mai lăsaţi 15 minute. După aceea întindeţi fiecare foaie separat, cu mâna şi o îndoiţi în 2 părti (foaia trebuie întinsă bine, să fie foarte subtire).

Amestecaţi brânza de vaci cu telemeaua rasă şi cu 2 ouă. Puneţi umplutura peste foaia de aluat, rulaţi şi daţi forma unui melc. Aşezaţi ruloul într-o tavă unsă cu margarină şi îl ungeţi cu un ou bătut.

Mai lăsaţi 15 minute şi introduceţi în cuptorul preîncălzit. Coaceţi la temperatura potrivită circa 45 de minute. Placinta moldoveneasca este delicioasă ca aperitiv.

Plăcintă moldovenească

Plăcintă moldovenească

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinte moldovenesti
  • placinta moldoveneasca
  • placinte moldovenesti pe tigaie

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta moldoveneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.