Oaie cu sos de roșii și măsline – un preparat tradițional mediteranean, plin de arome bogate și intense. Această rețetă combină carnea fragedă de oaie cu un sos bogat de roșii și măsline, oferind un gust complex și delicios. Bucățile fragede de carne de oaie sunt gătite lent într-un sos bogat și aromat de roșii, […]
Placinta cu morcovi si branza
PrinteazaPlacinta cu morcovi si branza din: morcovi, zahar, oua, lapte, iaurt, unt, bicarbonat, faina, branza, amidon, vanilie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g morcovi
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 60 ml lapte
- 1 lingură iaurt
- 30 g unt
- 1 praf de sare
- 1/2 lingură bicarbonat stins cu oţet
- 250 g făină
Pentru umplutură:
- 650 g brânză
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri amidon
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Placinta cu morcovi si branza: Freci spumă ouăle împreună cu zahărul şi sarea, până se dizolvă zahărul. Adaugi laptele, iaurtul, untul moale şi mixezi, apoi bicarbonatul stins cu oţet, făina cernută şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.
Mixezi brânza dulce cu zahărul, ouăle, amidonul şi esenţa, într-o tavă rotundă de 30 cm, tapetată cu hârtie de copt, torni 1/2 din compoziţia de aluat, apoi pasta cu brânză şi acoperi cu aluat.
Coci plăcinta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 50 de minute. O pudrezi caldă şi o tai când s-a răcit. Fetiţa mea a mâncat-o cu mare poftă, sper să vă placă şi vouă.
Pofta buna!
Smoothie de Sfeclă Roșie și Ananas
Smoothie de Sfeclă Roșie și Ananas – o băutură vibrantă și plină de nutrienți, ideală pentru a începe ziua cu energie sau pentru a te revitaliza după un antrenament. Această combinație unică aduce împreună dulceața ananasului și beneficiile nutritive ale sfeclei roșii, rezultând într-un smoothie delicios și sănătos. Ingrediente: Sfeclă roșie – 1 bucata medie […]