Placinta cu morcovi si cimbru
PrinteazaPlacinta cu morcovi si cimbru din: faina, unt, oua, morcovi, praf de copt, cimbru, nucsoara, piper, sare, iaurt, smantana.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 400 g unt
- 4 ouă
- un kg morcovi
- un pliculeţ cu praf de copt
- o linguriţă de cimbru tocat
- un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
- piper
- sare
- iaurt
- smântână
Mod de preparare:
Placinta cu morcovi si cimbru: Intr-un castron se pun trei ouă, 350 g unt moale, praful de copt, sarea, pudra de nucşoară şi piperul.
Se mixează, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele şi se pun într-un castron. Se topeşte restul de unt într-o cratiţă, se adaugă morcovii şi se călesc zece minute. Se toarnă o cană de apă, se acoperă şi se lasă să fiarbă până s-au înmuiat şi apa s-a evaporat.
Se răcesc, se amestecă bine cu cimbrul tocat, sarea şi piperul.
Aluatul se împarte în două părţi: se întinde o foaie, se aşază într-o tavă unsă cu unt, se pun morcovii, se aşază deasupra a doua foaie, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptor.
Se coace la foc potrivit timp de 30-45 de minute şi se taie pătrate de mărime mijlocie. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu iaurt sau cu smântână.
Poftă bună!