Placinta moteasca cu sunca afumata
PrinteazaPlacinta moteasca cu sunca afumata din: lapte, unt, drojdie, zahar, sare, faina, oua, ceapa, sunca afumata, smantana.
Ingrediente:
- 150 ml lapte călduţ
- 100 g unt sau untură
- 30 g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 300-400 g făină
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 1 kg ceapă (uscată sau verde)
- 200 g şunculiţă afumată
- 200 ml smântână
Mod de preparare:
Amesteci făina cu laptele în care s-a dizolvat drojdia, zahărul şi puţină sare.
Frămânţi, adăugând grăsimea topită, călduţă. Laşi aluatul să crească la cald.
Toci ceapa curăţată şi o amesteci cu ouăle bătute, şunculiţă tăiată bucăţele, sare, piper şi smântână, întinzi din aluat o foaie, într-o tavă rotundă sau pătrată, pui umplutura, nivelezi şi acoperi cu o altă foaie de aluat, din care decupezi rondele sau pătrăţele.
Deasupra ungi plăcinta cu ou bătut. Coci la foc potrivit, până este rumenită uniform.
Placinta moteasca cu sunca afumata
Pofta buna!