Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, scortisoara, nuci, mere, coaja de lamaie. Ingrediente 300g făină 150g unt 100g zahăr 2 ouă 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 200g nuci măcinate 3 mere mari, rase Coaja rasă de la o lămâie Mod […]
Placinta moteasca
PrinteazaPlacinta moteasca din: lapte, unt, drojdie, zahar, faina, sare, oua, ceapa, sunculita afumata si smantana.
foile:
- 150 ml lapte caldut
- 100 g unt, untura, ulei
- 30 g drojdie
- 1 lingurita zahar
- faina cat este necesara (300-400 g)
- sare
umplutura:
- 4 oua
- 1 kg ceapa (uscata sau verde)
- 200 g sunculita afumata
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Amestecati faina cu laptele in care ati dizolvat drojdia, zaharul si putina sare. Framantati ingredientele adaugand treptat grasimea topita, calduta.
Lasati aluatul sa creasca la cald. Intre timp, tocati ceapa curatata si amestecati-o intr-un castron mai mare cu ouale batute, sunculita taiata in bucatele, sare, piper si smantana.
Intindeti din aluat o foaie intr-o tava rotunda sau patrata, puneti umplutura, nivelati-o si deasupra puneti alta foaie de aluat in care ati decupat rondele sau patratele.
Ungeti placinta cu ou batut pe deasupra. Coaceti-o la foc potrivit, pana cand este rumenita uniform.
Placinta moteasca
Pofta buna!
poate iti place si:
Plăcintă Românească cu Nuci și Mere: Sărbătoarea Gustului
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinte motesti
Ce fel de placinta e asta? N-am mai auzit pana acum
Cum ce fel de placinta este? Este o placinta moteasca