Placinta in 4 straturi din: oua, faina, unt, smantana, otet, sare, piper, cascaval, slanina, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g unt 1/2 kg făină 2 ouă 5 linguri de smântână 2 linguri de oţet un praf de sare Pentru umplutură: chimen cimbru 5 ouă 2 pahare de smântână 1 lingură cu piper negru măcinat 700 […]
Placinta mozaic cu branza si carne
PrinteazaPlacinta mozaic cu branza si carne din: foi de placinta, carne tocata, pilaf, cascaval sau branza sarata, rosii, oua, ceapa, morcov, pasta de rosii, marar, patrunjel, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 g carne tocată
- 200 g pilaf
- 200 g caşcaval sau brânză sărată
- 3 roşii tăiate cuburi
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- ulei, puţină făină
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Căleşti carnea până scade toată zeama, condimentezi şi adaugi pasta de tomate.
Căleşti ceapa cu morcovul. Ungi o tavă cu puţin ulei şi o tapetezi cu făină.
Aşezi în tavă jumătate din foile de plăcintă unse cu ulei sau cu margarină şi pui un strat de pilaf, pe care aşezi cuburi de roşii şi ceapa uşor călită cu morcovul.
Presari pătrunjelul, mărarul şi carnea tocată şi acoperi cu restul de foi unse cu ulei.
Baţi deasupra ouăle, presari mărar şi razi caşcavalul sau brânza. Dai tava la cuptorul încălzit, timp de 35 de minute, la foc potrivit.
Scoţi plăcinta din cuptor şi o acoperi cu un şervet, pentru a nu se usca.
Pofta buna!
Placinta cu sunca si cascaval din: faina, unt, sunca, oua, frisca, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 200 g şuncă 3 ouă 250 ml frişcă lichidă 125 g caşcaval 1/2 linguriţă sare piper 5 linguri apă Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, unt, sare şi apă. Impătureşte-l în […]