Placinta mozaic

Printeaza

Placinta mozaic

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 8 oua fierte
  • 1 ceapa
  • 200 g sunca presata
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru aluat:

  • 1 cescuta cu apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 500 g faina
  • 75 ml ulei

 

Mod de preparare:

Placinta mozaic: Frământă iingredientele pentru aluat, (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă caldă). Căleşte ceapa, ardeiul şi şunca. Adaugă spanacul opărit şi tocat, sare şi piper.

Lasă să scadă bine. După ce s-a răcit, adaugă ouăle tăiate felii.

Din aluat: Intinde 3 foi. Aşază prima foaie într-o tavă unsă cu ulei. Intinde deasupra jumătate din amestecuil de spanac. Acope­ră cu cea de-a doua foaie şi pune restul de umplutură. La final, aşază şi ultima foaie. Unge deasupra cu ouăle bătute şi coace 40 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.