Placinta cu nuci, branza dulce si scortisoara

Printeaza

Placinta cu nuci, branza dulce si scortisoara din: faina, unt, nuci, zahar, zahar pudra, branza dulce, scortisoara.

Ingrediente:

  • 2 pahare făină de grâu
  • 3/4 pachet unt
  • nuci
  • zahăr tos
  • zahăr pudră
  • brânză dulce
  • scorţişoară

 

Mod de preparare Placinta cu nuci, branza dulce si scortisoara:

Făina cernută se amestecă cu untul abia scos de la frigider, tăiat cubuleţe şi sarea şi se frământă până ce se obţine o cocă foarte vâscoasă şi omogenă. Se adaugă puţină apă şi se frământă din nou.

Aluatul obţinut se pune într-o pungă de plastic şi se lasă în frigider o jumătate de oră. Se fac mai multe foi din acest aluat şi se lasă să se odihnească sub un şervet curat.

Se presară foile cu umplutura obţinută din amestecul de brânză dulce şi scorţişoară cu zahăr şi nuci mărunţite şi se rulează.

Se aşează rulourile în tava de la cuptor cu uleiul bine încins şi se 1
lasă, la foc potrivit spre mic, până ce se rumenesc frumos.

Se scoate şi se însiropează cu un concentrat din apă şi zahăr sau apa si miere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.